Banner
Cea de-a 9-a editie BUZZ!Camp s-a incheiat!

Peste 2000 de participanti s-au bucurat de implicarea companiilor de top si a oamenilor de succes care au venit sa impartaseasca din experienta si know how-ul lor.

Dupa un lung circuit national ...in orase precum Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Sibiu, Brasov, Galati, Chisinau ne dorim sa investim, in continuare, in viitorul tau si, astfel, lansam Online BUZZ, un spatiu in care ai ocazia de a participa virtual la conferinte si workshop-uri pe diverse teme de dezvoltare personala si orientare in cariera.

Iti dam intalnire saptamanal pe Online BUZZ (http://buzzcamp.ro/event/online-buzz/)pentru a tine pasul cu noile tendinte si pentru a descoperi informatii care sa te ajute in drumul tau spre succes:

Branding personal – cine iti face cea mai buna campanie de marketing si PR?
Inteligenta emotionala – cum si in ce masura ne afecteaza emotiile?
Invata sa gandesti pozitiv – oamenii fericiti traiesc mai mult
Risti, deci castigi? Retete si experiente despre succes
Vrei sa afli cine esti? Actioneaza! Actiunile te definesc

Vei afla lucruri despre oameni, resurse, oportunități si vei obtine sfaturi de la specialisti cu scopul de a te motiva și impulsiona sa-ti descoperi talentele și abilitățile.
Nu uita ca ne revedem in toamna, ca de fiecare data, la cea de-a 10-a editie BUZZ!Camp pentru încă o rundă de networking, inspirație și cunoștiinte noi!
 

ineri, 26 aprilie 2013, avut loc vernisajul expoziţiei colective Către Ţara Soarelui Răsare la sediul muzeului de Etnografie Universală "Franz Binder" din Sibiu, din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA.

Expoziţia este găzduită de Muzeul "Franz Binder" in perioada 26 aprilie – 20 mai 2013 şi va putea fi vizitată în data de 18 mai, în cadrul Nopţii muzeelor, program derulat la nivel naţional.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu aniversează, în acest an, 50 de ani de la înfiinţarea Muzeului în aer liber, 20 de ani de la inaugurarea Muzeului de Etnografie Universală "Franz Binder" şi 20 de ani de la prima ediţie a Festivalului de Film Documentar Astra Film.

În acest context, muzeul găzduiește expoziţia Către Ţara Soarelui Răsare, în cadrul unui program expozițional dedicat culturii japoneze, așa cum puncta în discursul de deschidere a expoziției doamna Mirela Crețu, Director al muzeului ASTRA Sibiu.

Tot doamna Creţu a adăugat: "Călătoria noastră către Japonia a început prin vernisarea expoziţiei de fotografie "Matsuri" şi "Kagura", sărbători şi dansuri sacre în Japonia, expoziţie de fotografii semnate de Angela Hondru.

Tema expoziţiei este călătoria, înţeleasă ca un drum cu încărcătură simbolică, ca un plan iniţiatic.

Proiectul expoziţional, intitulat sugestiv Către Ţara Soarelui Răsare, cuprinde piese inspirate din lumea japonezăa sau piese prin care doar cu gândul putem călători către spaţiul extrem-oriental. Sunt prezentate publicului atât lucrări de arte plastice (pictură, grafică, sculptură, fotografie, proiect video), cât şi lucrări de arte decorative (textile - haute lisse, minitapiserie, serigrafie, lucrări de patchwork, ceramică) şi origami.

Expun-invitaţi Art Out : Daniela Frumuşeanu, Lisandru Neamţu şi studenţi ai Universităţii Bucureşti din cadrul catedrei de Limbă şi Literatură Japoneză (Cristina Dincţ, Flavia Stanciu,Victoria Păcuraru) şi: Ticheaua Annemary, Raluca Anghel, Ciprian Ariciu, Iuliana Barbu, Dreya Bendis, Aida Birghilă, Maria Bornikoel, Ana Andronic BUZU, Corina Chirilă, Daniel Crăciun, Hermine Csata, Alexandra Diaconu, Voicu – Dan Dragomir, Ileana Victoria Dragomirescu, Ciprian Dumitrache, Mihai Eremia, Alexandra Filotti, Alexandru Găvan, Petre Emanuel Ghergu, Dan Geleletu, Luminiţa Gliga, Andreea Gabriela Ionescu, Elena Lupu, Nicolae Macovei Makovei, Alina Manole, Cosmin Matei, Laura Lucia Mihalca, Mihai Moldovanu, Eleni Anca Oprescu, Carmina Plosceanu, Emanuela Popa, Alexandrina Popescu, Mugurel Popescu, Cristiana Maria Purdescu, Izabela Mădălina Purdescu, Ruxandra Mermeze Sibil, Brânduşa Stanciu, Matei Ulmeanu.

 

Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA şi Art Out anunţă vernisajul expoziţiei de arte plastice, decorative şi origami, Către Ţara Soarelui Răsare.

Evenimentul va avea loc vineri, 26 aprilie 2013, ora 1630, la sediul muzeului din Piata Mica nr. 11, Sibiu.

După cum sugerează şi numele său, expoziţia al cărei curator este Laura Lucia Mihalca, artist plastic şi director al revistei Art Out, reprezintă o incursiune în timp şi spaţiu, în cultura şi civilizaţia japoneză. Vor fi prezente atât lucrări de artă plastică (pictura, grafică, sculptură, fotografie, video), cât şi lucrări de artă decorativă (textile - haute lisse, minitapiserie, serigrafie, lucrări de patchwork, quilturi, mozaic, ceramică) şi origami. In deschiderea expoziţiei, artistul Alexandru Găvan va susţine un workshop de origami. Poezia, cu precădere lirica lui Basho, cel mai cunoscut poet japonez în afara graniţelor ţării sale, va fi elementul unificator al lucrărilor expuse, fiecare dintre acestea având alăturat un haiku.

„Artiştii contemporani care expun au o bogată prezenţă pe simezele româneşti şi internaţionale, remarcându-se prin expresivitatea lucrărilor lor, astfel că fiecare piesă este un univers aparte spre care suntem invitaţi să medităm, să visăm. Tema călătoriei a fost, este, şi cu siguranţă va fi, unul din subiectele predilecte în lumea artei şi a ştiinţelor umaniste în genere, fiind, aşa cum ne-am obişnuit şi din literatura care i-a fost consacrată, purtătoare de simboluri. În expoziţia curentă ne dorim interpretarea acestei teme printr-o viziune actuală, contemporană nouă, potrivită fiecăruia dintre artistii care expun”, a declarat curatorul expoziţiei, Laura Lucia Mihalca.

Expoziţia organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi a Direcţiei Judeţeane pentru Tineret şi Sport, va fi deschisă în perioada 26 aprilie – 20 mai 2013 şi va putea fi vizitată şi în cadrul Nopţii Muzeelor, în data de 19 mai 2013.

 

SUSŢINE AEGEE Sibiu


 

Creșterea finanțării pentru educație, tineret și creativitate va stimula crearea de locuri de muncă, susține Comisia

Bruxelles, 11 iulie 2011 – În cadrul strategiei sale de stimulare a ocupării forței de muncă, Comisia Europeană are drept obiectiv aproape dublarea numărului de tineri, profesori și cercetători care primesc burse UE pentru a învăța și pentru a se forma în străinătate, de la
400 000 de beneficiari pe an în prezent, la aproape 800 000 în viitor. Acesta este unul dintre obiectivele-cheie care stau la baza creșterii semnificative a investițiilor UE pentru educație, tineret și creativitate propusă de Comisie în planul său de buget pentru 2014-2020, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, Androulla Vassiliou. Îmbunătățirea educației și formării profesionale și sprijinirea persoanelor în obținerea competențelor adecvate este esențială pentru satisfacerea viitoarelor necesități de locuri de muncă și pentru lupta împotriva sărăciei. De asemenea, o mai mare investiție în industriile creative va stimula oportunitățile de angajare într-un sector care reprezintă 4,5 % din PIB-ul UE și 3,8 % din ocuparea forței de muncă.

Read more...