Banner
AEGEE înseamnă Asociaţia Studenţilor Europeni (Association des Etats Généraux des Etudiants de l'Europe). AEGEE este una dintre cele mai mari asociaţii studenţeşti interdisciplinare din Europa. Este reprezentată in 256 de oraşe universitare din 43 de ţări şi are 19.000 de membrii.
Este o organizaţie non-profit, laică si bazată pe voluntariat, independentă faţă de orice partid politic.
Promovează ideea unei Europe unite. Militeză pentru o cooperare in afara graniţelor, comunicare si integrare în rândul studenţilor şi crearea unei societăţi deschise şi tolerante.
Este o organizaţie europeană fără o conducere la nivel naţional. Este organizată la nivel local în antene. Această structură incearcă să înlăture frontierele mentale între studenţii venind din diferite părţi ale Europei.
AEGEE este coordonată de un Comitet European de Directori (European Board of Directors) din Bruxelles, cunoscut sub denumirea de Comitet Director. Organizaţia oferă sprijin diferitelor acţiuni prin grupurile de muncă. Acestea includ invăţământul superior, relaţiile vest-est, cultură, politică internaţională, relaţiile publice etc. AEGEE organizează conferinţe la nivel înalt unde se abordează diferite subiecte cum ar fi “Pace si Stabilitate”, “O Europă fără frontiere” etc.
Se bucură de sprijinul Uniunii Europene şi de statutul consultativ în Consiliul Europei. AEGEE este membră a Forumului European de Tineret si cooperează cu UNESCO.