Banner

                          OBIECTIVE
- promovarea unei Europe unite, fara stereotipii si prejudecati
- lupta pentru crearea unei societati deschise si tolerante pentru astazi si de viitor
- sustinerea democratiei, drepturilor omului, tolerantei
- sustinerea cooperarii trans-nationale si a mobilitatii
- cresterea dimensiunii europene in domeniul educatiei
                         
                          CAMPURI DE ACTIUNE
- schimburile culturale
- cetatenie activa
- educatie superioara
- pace si stabilitate

                          ZILE DE ACTIUNE
     In aceeasi zi, in toate antenele AEGEE din Europa dezvolta diverse activitati pe aceeasi tema, si care, impreuna, promoveaza o compozitie complexa de rezultate : de exemplu : SOCRATES ACTION DAY, ZIUA EUROPEANA A LIMBILOR (EUROPEAN DAY OF LANGUAGES), ZIUA EUROPEANA A DANSULUI (DANCE ACTION DAY).

                          CALATORII DE STUDIU DE CAZ
     Calatorii de cercetare organizare cu scopul de a studia un anumit subiect (democratie, probleme de tineret, standardele de viata si de educatie si studiu, probleme de minoritati si nationalism), intr-un anumit spatiu geografic.

                          PROIECTE
     In fiecare an, in timpul Adunarii Generale AEGEE (AGORA), membrii asocoatiei decid asupra subiectului planului anual (YEARPLAN TOPIC), cu referire la cadrul proiectelor care vor fi dezvoltate de retea:
          - YOUTH AND GLOBALIZATION –2003 (Tineretul si globalizarea)
          - EUROPEAN IDENTITY - 2004 (Identitatea Europeana)
          - ACCEPTANCE – PEACE –2005 (Acceptare si pace)
          - TAKE CONTROL. WAYS TO DEMOCRACY IN EUROPE – 2006 (Cai spre democratie in Europai)
     Mai mult, AEGEE organizeaza conferinte, seminarii si proiecte de o mai mica amploare la nivel local si european.

                          UNIVERSITATILE DE VARA / SUMMER UNIVERSITIES (SU)
     Sunt cursuri de vara internationale, care sunt organizate cu succes de catre membrii AEGEE de 20 de ani. In fiecare an, in aproximativ 135 de centre universitare din Europa, grupuri multiculturale de tineri, cu un numar variand intre 20 si 30, se bucura imtreuna de oportuniatea de a studia un anumit domeniu intr-un cadrul multicultural. Cursurile pot varia : arta, istori, limbi straine, medi inconjurator, informatica, jurnalism, sport, etc.

                          TRAINING-URI
     AEGEE ofera membrilor sai un sistem profesional de educatie interna, aproximativ opt dintre training-uri avand dimensiune europeana (diferite tipuri de SCOLI EUROPENE) si un numar considerabil de cursuri de training locale, desfasurate anual. Training-urile sunt bazate pe o combinatie echilibrata intre teorie si practica, luand forma unor discutii de tip LECTURE, urmate de punerea in practica a informatiei acumulate, prin WORKSHOP_uri si STUDII DE CAZ.
     Training-urile reprezinta un instrument de transfer a informatiilor in cadrul organizatiei, ajutand membrii in dezvoltarea lor personala, venind in completarea educatie formale cu experienta de viata.

                          STRUCTURA
     NU ARE NIVEL NATIONAL. Ceea ce ii da adevarata sa dimensiune europeana este faptul ca fiecare filiela, numita ANTENA este autonoma, stabilindu-si singura programul de activitati. Structura, prin ea insasi, nu permite crearea de bariere fizice si incearca sa si stearga barierele mentale dintre studentii veniti din diferite parti ale Europei. Activitatile fiecarei antene sunt coordonate de COMITE DIRECTEUR, comitetul de conducere al asociatiei.
     NIVEL LOCAL Exista in momentul de fata 253 de antene AEGEE autonome care impartasesc scopurile si obiectivele declarate de AEGEE EUROPE. Acestea au libertatea de a isi stabili activitatile care le vor implementa, atata timp cat obiectivele generale ale acestora coincid cu cele AEGEE.
     NIVEL EUROPEAN: format din Comitee Directeur, cu functia de a indruma, consilia, sprijini antenele AEGEE. Acesta mentine contactul cu institutiile Europene si cu firmele internationale devenite sponsori principali AEGEE EUROPE. In acelasi timp, promoveaza o platforma pentru cooperarea internationala in termeni multiculturali.