Banner
    
     AEGEE si-a luat numele de la locul de nastere al democratiei, marea Egee, si de la primul parlament infiintat la inceputul revolutiei Franceze, Statele Generale. AEGEE (Asociation des Etats Généraux des Etudiants de l'Europe)-Asociatia Studentilor Europeni este reprezentata in 271 de centre universitare, in 40 de tari europene, fiind cea mai mare organizatie studenteasca din Europa, numarand aproximativ 17.000 de membri. AEGEE se adreseaza tuturor tinerilor (studenti, masteranzi sau proaspat absolventi), indiferent de mediul de activitate.
     Autonomia de care beneficiaza AEGEE, datorita caracterului neguvernamental si non-profit, cat si independentei politice, ii permite sa se implice in activitati care promoveaza comunicarea, mobilitatea, integrarea si dezvoltarea personala. Eforturile pe care AEGEE le depune in vederea promovarii unei sociatati mai deschise, mai tolerante, se reflecta atat in activitatile desfasurate la nivel local, cat si european.
     Ca o recunoastere a rezultatelor obtinute de-a lungul celor 20 de ani de existenta, AEGEE a primit statut consultativ in cadrul Consiliului Europei si al ONU, statut de observator in cadrul UNESCO, cat si colaborari cu Banca Mondiala si OSCE.
     AEGEE isi asuma misiunea crearii, intretinerii si promovarii activitatilor de voluntariat, intr-un cadru propice dezvoltarii personale si profesionale, prin stimularea comunicarii, difuzarea informatiei si incurajarea initiativei in randul tinerilor, intr-un mediu multidisciplinar, cu impact atat la nivel local, cat si european.
     PRIETENIA: strabatand Europa, intalnesti oameni cu aceleasi idei, valori, idealuri, care te fac sa te simti acasa oriunde ai fi.
     SPIRITUL DE ECHIPA SI COOPERAREA : tineri, dinamici, creativi, lucram impreuna pentru a da viata ideilor si proiectelor noastre.
     COMUNICAREA : apartinem unor culturi diferite, vorbim limbi diferite, dar luptam toti pentru acelasi lucru : crearea unei "Europe fara granite"
     TOLERANTA SII RESPECTUL RECIPROC: acceptam, respectam si ne dezvoltam prin diversitate
     EFICIENTA SI RESPONSABILITATEA: stim sa ne valorificam si sa ne punem in practica ideile, asumandu-ne deciziile si invatand in permanenta unii de la altii
     AEGEE dezvolta o serie de activitati (evenimente, conferinte, exchange-uri, sesiuni de formare, scoli de vara si de iarna) in vederea atingerii urmatoarelor obiective:
 •      -crearea unui cadru propice schimburilor de experienta si cunostinte, intre tineri din intreaga Europa;
 •      -stimularea initiativei in randul tinerilor, prin promovarea exemplelor si experientelor personale;
 •      -facilitarea accesului la informatie (modatitati de studiu in strainatate, structurile Uniunii Europene si procesul de integrare);
 •      -atenuarea prejudecatilor existente la nivel de culturi si natiuni, prin promovarea mobilitatii si a comunicarii;
 •      -sprijinirea studenţilor în începerea activităţii profesionale inclusiv prin informarea şi consilierea acestora in domeniul carierei;
     Regular sunt realizate conferinte la scara larga, care acopera o serie intreaga de teme:
 •      -Pace si stabilitate
 •      -Europa fara frontiere
 •      -Managementul granitei de est a Europei
 •      -Lupta pentru sustinerea unei cetatenii active in randul europenilor
 •      -Sustinerea sanselor egale pentru persoanele cu dizabilitati
 •      -Promovarea educatiei superioare
     Toate activitatile si proiectele se bazareaza pe munca de voluntariat a membrilor.
     AEGEE este format din tineri europeni foarte motivati, care lucreaza pentru ceea ce cred, obtinand in schimb satisfactie personala si speranta ca au reusit sa influenteze intr-un mod pozitiv cursul lucrurilor pe care le-au atins. Pe scurt, principala caracteristica AEGEE este ca aceasta reprezinta mediul perfect de a invata si a te comporta ca un european